27 Octombrie 2017Sursa: IPJ Ialomita

POLIȚIȘTII DIN IALOMIȚA AU FOST LA DATORIE PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat ieri, 26 octombrie a.c., acțiuni pentru identificarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Astfel, pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost legitimate 196 de persoane, în urma filtrelor rutiere instituite fiind controlate 186 de autovehicule.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte valoarea de 26.000 de lei.

Totodată, pentru neregulile constatate au fost retrase 2 certificate de înmatriculare, iar 4 permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Din constatările polițiștilor:

Un bărbat de 45 de ani, din Amara, a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși consumase anterior băuturi alcoolice.

Cel în cauză a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.