08 Ianuarie 2018Sursa: IPJ Ialomita

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN IALOMIȚA, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Polițiștii acționează permanent pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, peste 150 de poliţişti au acționat, în ultimele 24 de ore, pe raza întregului județ, în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Au fost organizate peste 53 de patrule și s-a acționat, pentru prevenirea accidentelor rutiere, cu 2 aparate radar.

În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 36 de evenimente, toate fiind  sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate 10 infracţiuni, o persoană fiind prinsă în flagrant delict.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 122 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la aproape 43.000 de lei.

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere, au fost reținute 5 permise de conducere și a fost retras un  certificat de înmatriculare.

Reamintim tuturor cetățenilor că Poliția acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității, fiind pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Exemplificăm:

Polițiștii au depistat un bărbat de 32 de ani, din județil Călărași, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Mihail Kogălniceanu, deși anterior consumase băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest Drager a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

* * *

Un alt bărbat de 37 de ani, din municipiul București a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, deși avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare penale.