09 Iulie 2018Sursa: IPJ Ialomita

ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IALOMIȚENE, PENTRU SIGURANȚA PUBLICĂ

În acest sfârșit de săptămână, 06 - 08 iulie a.c., polițiștii au intervenit la 127 de evenimente și au aplicat aproape 700 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de lei, iar pentru neregulile constatate în trafic, au reținut 26 de permise de conducere.

Poliţiştii rutieri au fost prezenți pe principalele drumuri naționale și judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză și prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere.

În perioada 06 – 08 iulie, a.c., poliţiştii ialomițeni au acționat, la nivel judeţean, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 26 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 127 de evenimente, 120 fiind sesizate prin 112.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 53 de infracţiuni, 7 persoane fiind depistate în flagrant delict.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 683 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 200.000 de lei.

În trafic, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reținute 26 permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare. 

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Exemplificăm:

Pe timpul desfășurării activităților specifice, doi bărbați de 23 și 49 de ani, au fost depistați de către polițiștii rutieri, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că autovehiculele conduse de cei în cauză nu erau înmatriculate.

* * *

Alți doi conducători auto, doi bărbați de 50, respectiv 60 de ani, au fost depistați de polițiștii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au cosumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost tesați alcoolscop, rezultatele indicate fiind de 1,04, respectiv 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceștia fiind conduși la cele mai apropiate unități spitalicești, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

* * *

Poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Țăndărei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că autoturismul condus de cel în cauză nu era înmatriculat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.