27 Octombrie 2017Sursa: IPJ Ialomita

ACTIVITĂȚI PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI

Prevenirea delincvenței juvenile și victimizarea minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranța cetățeanului, sunt unele dintre prioritățile Poliției Române în anul 2017.

Astfel, ieri, 26 octombrie a.c., polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei de la ordine publică, au desfășurat, în unități școlare din județ, activități informativ-preventive ce au avut ca scop prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

Totodată, scopul acestor activități îl constituie diseminarea mesajelor preventive către un număr cât mai mare de beneficiari, obiectivele vizate fiind informarea și conștientizarea tinerilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea  consecinţelor ce decurg din săvârșirea de infracţiuni.

În discuțiile purtate cu elevii au fost prezentate aspecte legislative, cu privire la faptele penale ce pot fi comise de minori, pedepsele prevăzute de lege a fi aplicate de instanța de judecată, în cazul săvârșirii unor infracțiuni, precum și măsurile educative care pot fi dispuse în asemenea situații.

De asemenea, elevilor le-au au fost prezentate aspecte referitoare la circulația pe drumurile publice, scopul fiind prevenirea evenimentelor rutiere în rândul acestora.

Activităţile de prevenire vor continua și perioada următoare.  

Acționați preventiv, pentru siguranța dumneavoastră !!!